Podzimní nápoje, které vás zahřejí

by - středa, listopadu 08, 2017

Pravý podzim už klepe na dveře a přemýšlela jsem, čím vším si sychravé počasí zpříjemnit. S tímto ročním obdobím ubývá slunce i energie, a tak si odpočiňte u hrnku dobrého a hlavně horkého nápoje.
Na podzimu mám ráda to, že když je venku pochmurné počasí, tak se zabalím do deky, popíjím čaj nebo jiný horký nápoj a koukám na film. 
Pro Vás tu mám dnes 3 horké nápoje, kdybyste nevěděli, jaký si máte uvařit k filmům. :-)

podzimni-horke-napoje
1) Cider s dotekem ovoce
Chystáte se páteční večer strávit s přáteli? A svařené víno už vám leze krkem? Tak pro vás mám skvělý recept, který obsahuje velmi oblíbené letní pití, cider! Dá se ale i ohřát a na své chuti nic neztratí.
Co budete potřebovat:
1 litr cideru
0,5 litru ananasového džusu
0,5 pomerančového džusu
3 ks hřebíčku
1 lžíci medu
1 pomeranč nebo citron nakrájený na plátky
1 ks skořicové kůry
Postup:
Do hrnce nalijte cider společně s oběma džusy, hřebíčky i kůrou skořice. Vše promíchejte a chvíli povařte. Poté přidejte zbytek - med a nakrájené kousky ovoce. Povařte zhruba deset minut, vyndejte hřebíček a můžete servírovat!
2) Sladké čajové potěšení
Chcete se zahřát něčím, co není jen obyčejný čaj? Dát si něco teplého před spaním, ke knížce nebo jen tak večer k televizi? Čtěte..
Co budete potřebovat:
4 sáčky černého čaje
3 pomeranče
3 citrony
1 sklenička pomerančového džusu
1 lžíce medu
zázvorová limonáda
Postup:
Nejdříve si připravte čaj, do kterého nakrájejte dva pomeranče a jeden citron. Tuto směs doplňte o jednu skleničku pomerančového džusu, oslaďte medem a vymáčkněte šťávu z druhého citronu. Zbylé ovoce nakrájejte, přidejte do čaje a nechte ho na pár hodin odpočinout. Pak už jen stačí ohřát a vynikající čaj je na světě!
3) Chai Tea Latte
Oblíbený americký nápoj už dorazil i k nám. Vy si ho však nemusíte zbytečně kupovat, ale můžete si ho vyrobit doma. Tady je recept pro všechny, kdo mají rádi chuť čaje doplněnou o trochu mléka a koření.
Co budete potřebovat:
1 sáček černého čaje
špetku skořice
špetku kardamonu
2 kusy hřebíčků
špetku nastrouhaného zázvoru
mléko
Postup:
Nejdříve uvařte čaj, který pak přelijete do malého hrnce. Do něj přidáte veškeré koření i mléko podle toho, jak chcete, aby byl nápoj silný. Chvíli povaříte, vyndáte hřebíček a nalijete do hrníčku. To je celé!
Jaký nápoj máte rádi vy? :)

You May Also Like

0 comments