Pařížský dort s banány

by - neděle, listopadu 19, 2017

Konečně je to tu. První článek v sekci food. Vůbec nevím, jak mi to půjde, ale věřím, že se budu zdokonalovat. Jídlo mě totiž baví! Jak vaření tak pečení. Řekněte mi, kdo nemá rád jídlo? Vždyť jídlo je život! :D
Ale dost už o tom... Nedávno (14. listopadu) jsme s přítelem oslavili 4. výročí a říkala jsem si, čím bych ho mohla potěšit a vím, že má rád pečené a tak jsem upekla pařížský dort z receptů od mojí mamky.
Skvěle se k paříži hodí banán a tak jsem ho trochu poupravila.

Pařížský dort
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
4 vejce
3 lžíce moučkového cukru
2 lžíce oleje
1 lžíce kakaa
4 lžíce polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
banán

máslo na vymazání formy
kulatá koláčová forma s průměrem 24 cm

KRÉM:
2 šlehačky 40%
2 šlehačky 30%
300 g čokolády (hořké) 

POSTUP:
Vše dáme do větší mísy a postupně vše rozmixujeme. Rozmixované těsto vlijeme do formy a pečeme na 170°

Šlehačky dáme do hrnce, nalámeme čokolády, přivedeme k varu, vaříme 1 min, dáme do lednice do druhého dne. Pak šleháme na nejvyšší stupeň.
Další den dozdobíme krémem a banánem. Já zvolila srdíčka, takže jsem banán vykrojila srdíčkovým vykrajovátkem.

Tak šup do kuchyně!
Pařížský dort
Pařížský dort
Pařížský dort
Pařížský dort
Dobrou chuť!
M.

You May Also Like

2 comments

  1. S banánem to vypadá mnohem lépe, fakt pěkný a určitě v jídle pokračuj baví mě tvé články a s jídlem dvojnásobně. Hezký fotky!

    OdpovědětVymazat