Bábovka je klasika
Byla doba, kdy jsem pekla každý víkend, abychom měli něco dobrého na snídaně nebo na svačinu. Nějak už není tolik času, co bývalo. :D Ale teď mám ještě stále dovolenou a přítel už si poručil, že by chtěl klasickou bábovku a že už jsem dlouho nic neupekla. :D Dělala jsem před týdnem rybízový koláč s drobenkou, ale to on nejí. Vlastně nejí nic s ovocem. Tak jsem mu vyhověla a upekla klasickou dvoubarevnou bábovku. V receptu nic spešl nehledejte, ani nic extra zdravého kromě toho, že jsem místo cukru použila čekankový sirup.
Peču zásadně hrníčkově
Recept
2 vejce
1 lžíce kakaa
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
1 hrnek cukru krupice (já dala čekankový sirup od oka)
2 hrnky polohrubé mouky
vanilkový cukr
kypřící prášek do pečiva
Peču na 170 stupňů cca 40 minut
Co jste naposledy upekli vy? Máte rádi bábovku?
12 comments
Peču v podstatě stejnou bábovku, není nad klasiku :D
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Souhlasím :D
VymazatTohle je jeden z mých oblíbených receptů. Jen musím mít rozhodně víc té kakaové části :D, protože tu mám mnohem raději. Naposledy jsem pekla na chalupě rybízový koláč.
OdpovědětVymazatNějak jsem neodhadla množství těsta na tu kakaovou část... :D :D vždycky dávám půl napůl a zrovna při téhle se mi to nepovedlo :( :D
VymazatKlasika, která nikdy nezklame, mňam :).
OdpovědětVymazatSvatá pravda. :)
VymazatBábovku jsem dělala minulý týden. Příště zkusím tvůj recept, díky za něj :) já peču kokosovou, zkoušela jsem i makovou, ale nemám doma mák, tak vyhrál kokos :D Já peču hodně ráda, klidně několikrát do týdne :D na tento týden mám naplánované 4 buchty, tak jsem na sebe zvědavá :D hrníčkové recepty jsou nej :)
OdpovědětVymazatKokosovou miluju! A makovou jsem dělala jednou taky. :3 Mňam... musím už zase něco upéct. :D
Vymazat4 buchty za týden?! :D Tak to abych se zastavila na kávičku! :D :)
Úplně zbožňuju tvoje fotky! <3 Dlouho jsem neměla klasickou bábovku, tyjo.
OdpovědětVymazatDěkuji moc! :) <3 Konečně jsem si pořídila foťák, tak jsem ráda, že si fotek všímáte. :¨)
VymazatTak šup šup nějakou upéct! :D
Bábovky miluju, hlavně mojí oblíbenou s příchutí kokosu. :) Jinak moc chválím fotky, je vidět, že jste s Olympusem super parťáci! :D :)
OdpovědětVymazatBábovka je skutečně klasika, která nikdy neomrzí! Líbí se mi, jak v článku zdůrazňujete jednoduchost a všestrannost tohoto dezertu – každý si ji může přizpůsobit podle své chuti. Napadlo mě, že by stálo za to vyzkoušet méně tradiční verzi: třeba přidat do těsta špetku mletých chilli papriček. Jemná pikantnost by vytvořila zajímavý kontrast ke sladkosti bábovky.
OdpovědětVymazat